воскресенье, 4 января 2015 г.

По Байкалу на ковзанах 2014 - Лід і Полум'я

Як же Байкал без фотографій льоду. Лід - це найголовніше і найкрасивіше, що є на Байкалі. І він такий різний. Він буває гладкий, а буває лускатий, шорсткий, нерівний, говнолед, ломоног, буває навіть покритий снігом. Але все таки найбільше гладкого чистого льоду, прозорого, як сльоза, стягнутого візерунком тріщин. І це не такі тріщини, які розходяться, і видна вода. Немає, але такі теж є. Це внутрішні тріщини, заплетене в психоделічні візерунки, це як полум'я вогню, на яке можна дивитися вічно, і яке ніколи не повторюється.


В цілому, весь день на байкалі проходить в спогляданні льоду під ногами. Завжди що-то виглядаєш - або візерунки, чи слідкуєш, щоб лезо ковзана не потрапило в тріщину, чи треба об'їхати замет, або потрястить за говнольду, або перейти торос, переплисти тріщину, озирнутися назад подивитися на саночки, або навіть поправити їх, якщо вони перекинулися на черговому заметі. Завжди погляд прив'язаний до льоду, і це анітрохи не набридає.
Льодові картини можна нескінченно фотографувати. Скільки там всередині цікавих бульбашок, пузыриков, стрічок, навіть вмерзлими риб.