среда, 10 декабря 2014 г.

Стародавні скарби Внутрішньої Монголії

Археологи виявили у Внутрішній Монголії стародавні монети, що відносяться до часу правління династії Хань. Вік їх складає приблизно 2000 років, а загальна вага - 7000 кілограмів. За попередніми оцінками, вартість знахідки дорівнює 1,4 мільйона. Надруковані монети були у Внутрішній Монголії в одному із стародавніх міст, де нині розташований Ордос, знаменитий місто-привид.

Знахідка важлива для археологів, так як дає багато інформації для роздумів і дозволяє краще вивчити історію стародавніх міст.

Там же, де були знайдені монети, виявили і прямокутну піч, яка призначалася для їх виготовлення. У неї відмінно збереглися частину топки, димар, дверцята, водостічні жолоби та інші елементи. Поруч з нею археологи виявили частину сушильної камери, глиняний посуд, бронзу, залізо, мідний і залізний шлаки, кістки тварин та багато іншого. Вже це дає багатий матеріал для вивчення. Знахідка цінна тим, що вперше вдалося виявити місце, де не тільки були готові монети, але і різні елементи, необхідні для їх виготовлення.

Вивчення древніх китайських монет залучає вчених, але вимагає значних зусиль, так як до цих пір залишається багато загадок, пов'язаних з ними і в цілому з історією країни. Китайські старовинні монети відображають історію древнього Китаю, політичні, економічні та інші аспекти його життя, дозволяють вивчити його писемність і технологію лиття.